mandag den 10. januar 2011

Hjemmelavet is uden ismaskine

Hvad gør man med 6 pasteuriserede æggeblommer, der er tilovers fra en gang laksetatar nytårsaften? Jo, man laver da en gang is. Nærmere betegnet parfait. Parfait kan nemlig laves uden ismaskine og samtidig være super lækkert og cremet. Det er faktisk første gang jeg har lavet is, men det gik virkelig over al forventning. Manden synes det gik så godt at han har foreslået at vi skal have en ismaskine. Jeg mener at en mindre model til min kenwood røremaskine er rigeligt til vores brug. Han synes derimod det skal være en stor maskine med kompresser a'la brøderne Price. Jeg tror det er alt for farligt for os en sådan maskine ind af døren så jeg tror bare jeg holder mig til at skrive den mindre model på min ønskeliste ;-D
Opskriften på parfaiten fandt jeg hos Summerbird lige her. Jeg lavede 1,5 gange portion, simpelthen fordi det passede med det antal æggeblommer jeg havde stående i køleskabet.

Som fyld lavede jeg nougat. 100 gram sukker smeltes på en panden, når det er blevet let gyldent tilsættes 100 gram hasselnødder. Der røres indtil det har fået en lækker karamelfarve. Blandingen hældes ud på et stykke bagepapir smurt med lidt smagsneutralolie - Pas på det er meget varmt! Nougaten hakkes når det er afkølet og røres i isen sammen med 100 g hakket mørk chokolade.

Voila - det færdige resultat:

4 kommentarer:

 1. Næh, hvor ser det godt ud:)
  Og jeg er selvfølgelig enig i, at I skal have den store ismaskine. Så kommer jeg og hjælper med at lave masser af is (og med at spise den).

  SvarSlet
 2. Og når I så kommer til at lave for meget så sender I bare en pakke til Absalonsgade 8:)

  SvarSlet
 3. Gerd, hvorfor er jeg ikke overrasket over din holdning ;-D

  Pi: For meget is? Er der noget der hedder det?

  SvarSlet
 4. Det ser godt ud, jeg kan næsten mærke hvordan det knaser

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...