onsdag den 30. juni 2010

mmmmm koldskål

Jeg har det rimelig svært med morgenmad for tiden. En af glæderne ved at være højgravid er åbentbart at kaste sin morgenmad op en gang i mellem... Så de fleste morgenen spiser jeg en lille symbolsk portion ved morgenbordet. I dag lavede jeg koldskål med havrefras til formiddagsmad og mmm hvor var det godt. Dejligt læskende og kølende.
Opskriften er dejlig simpel. Halv kærnemælk, halv tykmælk smagt til med sukker, vanillesukker (eller hvis man vil flotte sig vanillestang) og citron.

Jeg er forresten næsten færdig med Silas's badekåbe. Jeg mangler bare lige at lægge den op, men jeg skal lige have prøvet den på Silas inden jeg gør det. Applikationen endte med at blive en fisk, synes det er passende til en badekåbe ;-) Billeder følger når den jeg har fået gjort den endeligt færdig og når computeren er kommet tilbage fra doktoren...

tirsdag den 29. juni 2010

Snart drager vi mod vandet

Jep, på søndag tager vi i sommerhus en lille uges tid og jeg glæder mig. Glæder mig til gå i vandet, glæder mig bare at kunne åbne døren og sende Silas ud i haven for at lege, glæder mig den kølige brise ved havet, glæder mig til friskrøget fisk - ja, jeg kunne blive ved.
Kreativt er jeg gået lidt død, det er ligesom om varmen har sat min hjerne (og krop) lidt i stå, men jeg er lige gået i gang med at sy en badekåbe til Silas til efter han har været i vandet. Stoffet er klippet, men jeg mangler at beslutte hvad jeg applikere på lommen foran. Gode idéer modtages med kyshånd ;-)

lørdag den 26. juni 2010

Stadig uden computer, men nu med barsel

Ja, de dårlige nyheder er at den elskede mac stadig er ved doktoren. Den skal have nye RAM :( Håber virkelig at den kommer tilbage i næste uge, ellers tror jeg snart at jeg går ud af mit gode skind. Indtil videre vil bloggen dog nok fortsætte med at være lidt død... Jeg har masser idéer til blogindlæg, men det er bare slet ikke det samme når jeg ikke kan indsætte billeder...
Den gode nyhed er at jeg nu har barsel. Dvs. god tid til at være kreativ og bygge rede... Mit helt store projekt er at jeg skal have gjort Silas' værelse hyggeligt og storebror klart inden den lille kommer. Jeg har sagt ja til at være med til Frk TURKIS's drengemåned og havde tænkt at mit bidrag nok primært ville blive om værelset, men vi må se - det hele afhænger af at jeg får min computer igen.

lørdag den 12. juni 2010

øv øv øv

Der er desværre sket det ulykkelige at min elskede mac er brudt sammen. Det vil sige at jeg har været nødsaget til at finde min efterhånden oldgamle mac frem igen. Så længe jeg har den kan jeg følge med, men indtil den nye computer er blevet fikset, kan jeg ikke lave indlæg med billeder. Nu krydser jeg bare fingre for at de kan reparere den hurtigt, ellers tror jeg at jeg ender med at få internet-abstinenser...

onsdag den 9. juni 2010

Living on the edge med strikkepinde

Jeg er gået i gang med et nyt strikkeprojekt. Et rigtig daredevil-projekt. Jeg vil nemlig for første gang strikke noget, hvor jeg ikke følger opskriften til punkt og prikke. Uha, hvor helt gåsehud bare ved tanken ;) Jeg er jo stadig ikke den mest øvede når det kommer til at strikke, men det må briste eller bære ;) Projektet er egentlig meget simpelt, det er en vest til Silas i samme garn som det sæt jeg lige har strikket til spiren. Modifikationen er egentlig også meget simpel, jeg udelader de snoningerne der er i den oprindelig opskrift og strikker i stedet glatstrik. Billeder og nærmere beskrivelse følger når jeg er færdig :)

tirsdag den 8. juni 2010

Min første pakke fra ebay

Jeg synes jo egentlig at jeg efterhånden er ved at være en rimelig erfaring online-shopper. Noget manden nok vil være give mig ret i ;) Men jeg har aldrig handlet ved ebay, altså før nu... og hvad er det så at jeg har købt - jeg har købt 10 forskellige kagefarver og to sæt udstikkere et alfabet og et sæt blade. Nu er det største problem bare at vælge hvilken kage jeg bage i weekenden... Overvejer en gulerodskage eller chokoladekage, hmm det er slet ikke nemt ;)
Se forresten venligst bort fra min meget grimme bordplade, vi bor til leje. Men det gode er at den er dejlig nem at gøre ren:)

søndag den 6. juni 2010

Fars dag

Der er i min familie faktisk slet ikke tradition for at fejre hverken fars eller mors dag. Manden gjorde da heller ikke noget til mors dag, men jeg synes nu alligevel at min dejlige mand fortjente en lille gave og lidt forkælelse til fars dag.
Gaven var et gipsaftryk af Silas' fødder sat i en ramme. Det var rimelig nemt at lave gipsaftryk. Bare lav en form af noget rimelig kraftig plastik, lav selve aftrykket i trylledej og hæld gips i. Den sværeste del var faktisk at lave selve aftrykket. Silas var ikke samarbejdsvillig i forhold til trylledejen, men efter lidt bestikkelse med en figenstang lykkedes det... jep, bolsche-pædagogik jeg ved det, men det virkede.
Rammen er en kartonramme fra pandurohobby, betrukket med en rest Michael Miller guitar-stof. Planen var egentlig at rammen skulle males og jeg havde da også malet den første gang, inden jeg i vanlig stil ombestemte mig, da jeg blev enig med mig selv om at den farve jeg havde købt var for fesen...
Den færdige pakke så sådan ud, pakket ind i silkepapir. Hvilket minder mig om at vi mangler gavepapir ;-)

Forkælelsen bestod af en drømmekage og gammeldags grydestegt kylling i flødesovs med hjemmelavet agurkesalat, begge to nogle af mandens favoritter...

fredag den 4. juni 2010

Rabarber, rabarber, rabarber


Jeg elsker rabarber, men det er meget sjældent jeg får noget med rabarber da jeg jo desværre ikke har en have. I april plantede jeg så en rabarber i en krukke på min altan. Et eksperiment, jeg har overhovedet ingen erfaring med at dyrke rabarber og ved intet om de kan gro i en potte. Men det ser det sørme ud som om den kan, for her de sidste par uger er den virkelig begyndt at skyde. Jeg venter lige en uge eller to før jeg høster fra den. Der skulle jo gerne være nok til hel kage... For kage det skal der bages, uhm mine tænder løber allerede i vand...
Forresten er den sølle plante forrest i billedet en persille, men gud hvor er sådan en bare lang tid om at spire. Jeg bliver overrasket hvert eneste år...

torsdag den 3. juni 2010

Buksepanik



I går aftes gik det op for manden og jeg at vi har glemt at få vasket tøj, samt hvor varmt det bliver i dag. De eneste rene bukser Silas havde var bukser med foer... nå heldigvis havde jeg for et par uger siden klippet et par stumpebukser. Så efter halvanden times arbejde i går aftes, kunne vi sende knægten afsted i vuggestue i dag med nye æblebukser. og nej strømperne passer ikke til bukserne, så nu må jeg vist hellere få sat en vask over ;-)

onsdag den 2. juni 2010

Koks i køkkenet

Det er mit ynglingsprogram for tiden. Generelt elsker jeg at se madlavningsprogrammer, det er godt nok sjældent at jeg afprøver nogen af opskrifterne, men som inspiration er de fantastiske. Dette program er meget anderledes, men hylende morsomt. Det er så tårerne triller ned af mine kinder. Det bliver sendt på DR2, hvornår ved jeg faktisk ikke. Jeg henter det som podcast og ser det når jeg har lyst. Konceptet er meget enkelt, man tager to personer der tydeligvis ikke kan lave mad og sætter dem til at lave mad fra bunden. Og her menes bogstavelig talt mad fra BUNDEN. Se et afsnit eller to, de varer kun ca. 10 min stykket og det kan jo være at du også lige pludselig sidder med tårerne trillende ned af kinderne på en ganske almindelig, lidt kedelig, onsdag.

tirsdag den 1. juni 2010

Striksæt til den lille spire

Så er jeg blevet færdig med et striksæt til den lille spire. Det består af en hue, små futter og et tæppe. Det hele er strikket i Lucca merino uldgarn fra garn.dk. Det er første gang jeg har strikket med Lucca, men det er meget blødt og behageligt at strikke med.


Der er jo nogle måneder til at den lille kommer og Silas' hoved er alt for stort, så det endte med at være katten der måtte sidde model ;) Heldigvis er han en dejlig godmodig kat :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...