tirsdag den 15. marts 2011

Lækker chokoladekage med hindbærfyld!

I anledning af min kære svigerfars fødselsdag bagte jeg lidt kage i forrige weekend ;-) Det var faktisk et eksperiment - alle delene af kagen var afprøvet før, men ikke sammensætningen. Resultatet blev hvis jeg skal sige det selv temmelig godt, så nu får I opskriften, eller i hvert fald links til opskrifter ;-)


Chokoladekage med hindbærfyld
Bag en chocolate mud cake efter denne opskrift. Bag den i en springform. Lad kagen køle. Det er vigtigt at kagen er helt kold. Jeg bagte den om aftenen og lavede resten formiddagen efter. Derefter deler du kagen i to lag. Jeg har en kagedeler fra Ikea, som er super til formålet. Ret toppen af kagen til, så den bliver så plan som muligt. Her kan du med fordel også bruge kagedeleren.
Læg kagetoppen med på dit kagefad og sæt din springform på igen. Springformen hjælper til at hindbærfyldet bliver hvor det skal, indtil det har sat sig.
Lav derefter hindbærfyldet:
Hindbærfyld
Ingredienser:
1 dl piskefløde
1 bøtte mascarpone (250 g)
75 g flormelis
1 tsk vanillesukker
300 g hindbær
4 blade husblas

Kan laves på to forskellige måder. Denne gang piskede jeg ca. 1 dl fløde let og vend det sammen med 1 bøtte mascarpone (250 g), 75 g flormelis og 1 tsk vanillesukker. Derefter skoldede jeg en pose med frosne hindbær (300 g). Hældte vandet fra hindbærerne og vendte hindbærerne i. Derefter opløste jeg 4 udblødte stykker husblas i noget af den varme vand fra hindbærerne og rørte det sammen med resten. Man kan sagtens springe dette trin over og evt. bruge frisk hindbær eller undlade at skolde hindbærerne. Jeg gør fordi jeg har stor respekt for roskildesyge. Hvis man skulle gøre det helt korrekt burde man faktisk koge hindbærerne, men jeg har valgt den gyldne middelvej. Springer man dette trin over kan man varme lidt af fløden og opløse husblassen deri.
Hæld den færdige creme ned i springformen og stil kagen køligt indtil cremen har sat sig.

Brug evt. tiden på at pynte lidt gulerodscupcakes du også kom til at bage:

Når cremen har sat sig skal springformen fjernes igen. Dette gøres nemmest ved at varme en kniv i noget varmt vand og køre den langs springformen. Derefter kan springformen nemt løftes af. Læg bunden af kagen forsigtigt ovenpå hindbærcremen med bunden opad.

Så skal kagen bare pyntes og du er i mål. Jeg lavede frosting efter opskriften til denne kage. Helt klart min favorit-chokolade-frosting. Pynt evt. kagen med farvet vanillefrosting. Til det bruger jeg en opskrift fra The Vintage Hausfrau (kan ikke lige finde den på hendes side), men tilsætter ekstra flormelis, da jeg ellers synes den er lidt tynd. Hvor meget jeg tilsætter ved jeg faktisk ikke lige, jeg hælder bare i indtil jeg synes det har den rigtig konsistens ;-)

Spis og nyd!

5 kommentarer:

 1. Den kage ser da helt uforskammet lækker ud.
  - Katharina

  SvarSlet
 2. Nøjj, den ser fantastisk ud!! Den skal jeg prøve..

  Jeg kunne så godt tænke mig at prøve at lave de der sukkerblomster du har ovenpå, men kan slet ikke finde en opskrift på dem..

  Læste også lige dit indlæg om dine indkøb fra ebay og smilte lidt; jeg går nemlig selv i disse dage og venter på næsten samme omgang fra vistnok samme sted. Jeg beherskede mig dog til kun 6 forskellige farver, men jeg glæder mig helt vildt til at prøve at lave regnbue-muffins :o)

  SvarSlet
 3. Katharina - Tak, det smagte også virkelig godt!

  Heidi - sukkerblomsterne er lavet af farvet vanille-frosting, som er tyllet på. Ligesom på cupcakes'ne. Opskriften er som sagt fra the vintage hausfrau, men jeg kan simpelthen ikke finde opskriften på hendes side og vil ikke dele den her uden hendes tilladelse. Men jeg har fundet denne opskrift: http://www.sarahskager.dk/cupcakes-til-barnedab/ Den ligner rimelig meget den jeg har brugt ;-)

  SvarSlet
 4. Nå sådan, jeg troede lige, at det var nogle af de der lidt hårde/faste sukkerblomster, som man også kan købe færdige.

  Tak for svar :o)

  SvarSlet
 5. Mmm den ser godt nok lækker ud den kage. Kunne være jeg skulle prøve at lave den til min fødselsdag :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...