torsdag den 24. marts 2011

Halstørklæde til mig selv

Jeg har strikket halstørklæde til mig selv. Det har været færdig lidt over en måned, men på trods af det er blevet brugt stort set hver dag fik jeg først fotograferet det i går. Jeg kan lige så godt sige det ærligt - jeg ELSKER det. Det er dejligt lunt, passer til alt og kradser ikke.

Det er strikket i helpatent. Det tog noget tid før jeg fattede princippet, men derefter var det ret nemt ;)


Faktaboks
Mønster
Geilsk - kan hentes gratis her.
Garn
200 g Rasmillas yndlingsgarn i farven råhvid.
Bemærkninger
Det er projekt nummer 2 jeg har strikket i rasmillas yndlingsgarn. Første var denne djævlehue. Jeg må indrømme at jeg synes djævlehuen ret hurtigt mistede sin elasticitet. Det virker som om garnet er noget mere velegnet til dette halstørklæde. Det er i hvert fald blevet brugt meget uden man kan hverken se eller mærke det.

tirsdag den 15. marts 2011

Lækker chokoladekage med hindbærfyld!

I anledning af min kære svigerfars fødselsdag bagte jeg lidt kage i forrige weekend ;-) Det var faktisk et eksperiment - alle delene af kagen var afprøvet før, men ikke sammensætningen. Resultatet blev hvis jeg skal sige det selv temmelig godt, så nu får I opskriften, eller i hvert fald links til opskrifter ;-)


Chokoladekage med hindbærfyld
Bag en chocolate mud cake efter denne opskrift. Bag den i en springform. Lad kagen køle. Det er vigtigt at kagen er helt kold. Jeg bagte den om aftenen og lavede resten formiddagen efter. Derefter deler du kagen i to lag. Jeg har en kagedeler fra Ikea, som er super til formålet. Ret toppen af kagen til, så den bliver så plan som muligt. Her kan du med fordel også bruge kagedeleren.
Læg kagetoppen med på dit kagefad og sæt din springform på igen. Springformen hjælper til at hindbærfyldet bliver hvor det skal, indtil det har sat sig.
Lav derefter hindbærfyldet:
Hindbærfyld
Ingredienser:
1 dl piskefløde
1 bøtte mascarpone (250 g)
75 g flormelis
1 tsk vanillesukker
300 g hindbær
4 blade husblas

Kan laves på to forskellige måder. Denne gang piskede jeg ca. 1 dl fløde let og vend det sammen med 1 bøtte mascarpone (250 g), 75 g flormelis og 1 tsk vanillesukker. Derefter skoldede jeg en pose med frosne hindbær (300 g). Hældte vandet fra hindbærerne og vendte hindbærerne i. Derefter opløste jeg 4 udblødte stykker husblas i noget af den varme vand fra hindbærerne og rørte det sammen med resten. Man kan sagtens springe dette trin over og evt. bruge frisk hindbær eller undlade at skolde hindbærerne. Jeg gør fordi jeg har stor respekt for roskildesyge. Hvis man skulle gøre det helt korrekt burde man faktisk koge hindbærerne, men jeg har valgt den gyldne middelvej. Springer man dette trin over kan man varme lidt af fløden og opløse husblassen deri.
Hæld den færdige creme ned i springformen og stil kagen køligt indtil cremen har sat sig.

Brug evt. tiden på at pynte lidt gulerodscupcakes du også kom til at bage:

Når cremen har sat sig skal springformen fjernes igen. Dette gøres nemmest ved at varme en kniv i noget varmt vand og køre den langs springformen. Derefter kan springformen nemt løftes af. Læg bunden af kagen forsigtigt ovenpå hindbærcremen med bunden opad.

Så skal kagen bare pyntes og du er i mål. Jeg lavede frosting efter opskriften til denne kage. Helt klart min favorit-chokolade-frosting. Pynt evt. kagen med farvet vanillefrosting. Til det bruger jeg en opskrift fra The Vintage Hausfrau (kan ikke lige finde den på hendes side), men tilsætter ekstra flormelis, da jeg ellers synes den er lidt tynd. Hvor meget jeg tilsætter ved jeg faktisk ikke lige, jeg hælder bare i indtil jeg synes det har den rigtig konsistens ;-)

Spis og nyd!

fredag den 4. marts 2011

Sweet Paul

Kender I ham? Hvis ikke så kig HER. Sweet Paul udgiver et gratis online magasin. Magasinet handler primært om mad. Et af mine yndlingsemner, især når nu der er tale om rigtig skøn mad!
Sweet Paul har lige publiceret et nyt nummer i anledning af forårets (forhåbentlig) snarlige komme og temaet er børn! Opskrifter til børn, idéer til børn og meget andet. Der er i hvert fald indtil flere opskrifter jeg skal have afprøvet - har faktisk allerede købt ind til at lave nogle lækre squash pandekage :)
Se bladet HER!

torsdag den 3. marts 2011

Kreativ overspringshandling

Overspringshandlinger er en af mine specialiteter - sådan tror jeg nu faktisk det for rigtig mange studerende og den anden aften, da jeg burde rydde op på mit krea-bord fik jeg øje på dette ringbind som jeg bruger til udprintede madopskrifter:

Det var da bare alt for kedeligt, så i stedet for at rydde op kom jeg til at bruge tiden på at betrække det med stof ;)


Synes selv det pynter noget mere nu og derudover matcher det min tehætte...
Forresten fik jeg ryddet op i går aftes ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...