fredag den 15. april 2011

Årets første: Tomatsalat

Foråret er, synes jeg, mad-mæssigt er lidt træls. Solen er begynder at komme frem, man længes efter varme og lyse grill-aftener, men i supermarkedet bliver kartoflerne stadig mere og mere sølle indtil de nye kommer. Her den anden dag var jeg dog i Kvickly og fandt nogle tomater, som duftede rigtig skønt og havde en flot rød farve. Så nu har jeg fået lækker tomat salat til frokost to dage i træk. Det er så hurtigt og smager efter min mening totalt himmelsk.

Denne gang lavede jeg den med lidt god olivenolie, lidt rå løg, basilikum, masser af feta og et kværn peber. Jeg har planer om mange flere i løbet af sommeren - nogle med balsamico og nogle med gedefeta. Mmmmm hvor jeg glæder mig :)

Jeg har faktisk også allerede fået årets første jordbær, men det siger vi ikke til nogen. Det var sådan nogle udenlandske nogle som duftede rigtig godt, men kun smagte af vand, så nu har lovet mig selv at jeg først køber jordbær igen, når de danske er kommet lige meget hvor fristet jeg end måtte blive ;)

Til sidst vil jeg lige vise endnu en ting som jeg går og glæder mig til - mine rabarber:

Den skyder helt vildt for tiden og allerede nu er jeg i gang med at overveje om der mon skal bliver kompot, kage eller noget helt trejde ud af den ;)

2 kommentarer:

  1. Ja, vi trænger til de friske danske grøntsager, men lækkert at du kunne finde nogle gode tomater, din salat ser lækker ud.
    Det bliver skønt at høste rababerne, jeg er især glad for dem i bagværk, men kompot er også lækkert, og gryden er skinnende ren efter man har kogt de syrlige rababere:)

    SvarSlet
  2. Tak for idéen med rabarber i potte! Jeg har også lige købt en rabarber, og vidste ikke hvor jeg skulle plante den i haven. Uhm rabarber er så godt!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...