lørdag den 31. juli 2010

Ny sofa og et videnskabeligt eksperiment

Det var egentlig slet ikke meningen at vi skulle købe en ny sofa lige foreløbig, men i går var vi i Ikea, som vi jo (u)heldigvis bor lige ved siden af, og der stod den - den perfekte sofa.
Jeg havde inden luret på Karlstad modellerne i kataloget og der i varehuset stod en Karlstad 3-personers sofa i blå nedsat til 2600, da farven udgår. Normalprisen er 3800. Det kunne hverken manden eller jeg stå for, så må vi spare lidt på nogle andre ting :-D
Som det kan ses er den fuldt godkendt af katten :-D

Nu til noget mere alvorligt - et videnskabeligt eksperiment om at finde den perfekte opskrift på kanelsnegle. Det er endnu ikke, i løbet af mine snart 27 år lykkedes mig at bage de perfekte kanelsnegle og jeg ELSKER kanelsnegle, så nu skal opskriften findes.

Jeg afprøvede fredag Camilla Plums opskrift og i dag Mette Blomsterbergs. Resultatet er indtil videre at jeg synes Camilla Plums var lidt for tørre, men til gengæld fungerer det rigtig godt med revet citroskal i dejen. Mette Blomsterbergs er dejlig saftige og fedtede. Måske lidt rigeligt fedtet, i alt skal der bruges 450 g smør til en portion.
Så indtil videre er den perfekte opskrift altså ikke fundet. Jeg har planer om en tredje portion, hvor opskriften bliver en samling af alle mine tidligere erfaringer :-D
Nu skal vi selvfølgelig lige først have spist de enorme mængder kanelsnegle som ligger i fryseren. Regner dog med lidt barselsgæster i løbet af august, så de skal nu nok blive spist ;-)

Værelse til den kommende storebror

Så er Silas' værelse endelig ved at være færdigt. Det er så sandelig også på tide. Den lille spire kommer jo meget snart og jeg kan godt lide tanken om at han har sit helt eget sted inden hans liv bliver vendt totalt på hovedet.

Det eneste vi mangler er at få hængt det billede som står på øverste hylde på billedet op. Det skal hænge over bordet.

Oprindeligt var der flere wallstickers mellem de to hylder, men Silas fandt ud af hvordan man piller dem af og flytter rundt på dem ;-) De to stofkurve til legetøj er fra Ikea. Den ene er der puslespil i, den anden diverse legesager.

Bordet og stolene er købt i en af mine ynglingsforretninger - Ikea. Toget er en wallsticker i mosgummi (tror jeg i hvert fald det hedder) og er købt i Tiger for 20 kr. Det har Silas' heldigvis ikke opdaget at man kan fjerne. Insektet i flyvemaskinen er en lampe fra Bauhaus, som forresten hedder Ingolf ;-)
Den store firkantede pude i hjørnet er vores ekstra madras foldet sammen med et hjemmesyet betræk udover. Stoffet er lidt Alexander Henry og lidt Michael Miller, blandet med lagenlærred.

Resten af wallstickers'ne sidder på skabet, her har Silas igen været behjælpelig med at få dem placeret. Især de nederste bærer præg af at været flyttet rundt en gang eller to.

Til opbevaring af tøj har vi denne Trofast fra Ikea. Den fungerer rigtig godt. Det er nemt at komme til tøjet, nemt at ligge på plads og nemt at holde sorteret. Største problem er at katten synes det vældigt sjovt at trækket en af de nederste skuffer lidt ud, fjerne lidt tøj og derefter lægge sig til at sove i skuffen ;-) Krogen, som hænger ved siden af, bruger vi normalt til Silas' højt elskede badekåbe.

Til sidst et nærbillede af stjernepuden, fordi jeg er så glad for den :-D

fredag den 30. juli 2010

Drenge-vest

Jeg gik i juni i gang med projekt vest til Silas og nu er jeg endelig blevet færdig. Jeg er ok tilfreds med resultatet, desværre er den blevet lidt bred, men det er ofte et problem i forhold til Silas, da han er lang og slank. Det er også derfor jeg efterhånden syer mere end jeg strikker, da det er så meget nemmere at rette til.
Knapperne er små træ-fisk købt ved Tante Grøn.

Min dejlige trold, der har alt for travlt til at stå stille og vise tøj frem, men det lykkedes mig at fange ham.

torsdag den 29. juli 2010

Et mere vellykket farveprojekt

Projektet med at farve sofaen gik jo mildest talt ikke særlig godt, men nu har jeg farvet igen og denne gang er jeg ærlig talt svært tilfreds :-D
Vi har fået at vide at den lille spire er en pige og selvom jeg elsker at være drenge-mor må jeg indrømme at jeg synes det er rigtig hyggeligt at gå og forberede lidt tøse-ting.
Bl.a. havde vi en del lyseblå stofbleer liggende fra den gang Silas var helt lille. De har nu fået denne fantastiske farve:

Jeg har farvet 10 bleer og 2 barnevognslagener.

Det er meget svært at fotografere farven ordentlig. Den virkelig farve er mørkere og meget flottere.

Jeg "ønker" mig

Da jeg var lille kunne jeg ikke sige ønsker, i stedet sagde jeg ønker. Min mor fortæller ofte om hvordan jeg sad med BR-kataloget og pegede på alle de ting jeg ønkede mig. I dag er det ikke Br der inspirerer mig til ønsker, men derimod blogs og nu er jeg faldet over denne bog hos Made. Jeg har aldrig hørt om bogen før og det er ikke fordi jeg er fan af Martha Stewart, men hold da op hvor ser den spændende ud. Den skal helt klart på min "ønke-liste" ;-)

onsdag den 28. juli 2010

3 kg frikadeller...

Redebygningen og projekt fyld fryseren inden spiren kommer fortsætter og i dag var turen altså kommet til mandens ynglingsret, frikadeller. Silas er også temmelig glad for frikadeller, så jeg har simpelthen lavet 3 kg. Puha, det var godt nok en stor portion at stå med. Det var faktisk ikke så slemt at stege dem - brugte 3 pander. Nej, det værste var at røre farsen sammen. Jeg er desværre ikke ejer af en røremaskine, så det endte med at jeg måtte ælte den sammen med hænderne i mit største dejfad. Men det vigtigste er at de er blevet super lækre :-D

tirsdag den 27. juli 2010

Et sjældent billed

Vi har ikke fået taget nær så mange mavebilleder under denne graviditet i forhold til den forrige. Desværre. Jeg har faktisk lidt dårlig samvittighed overfor spiren, men i dag følte jeg mig inspireret og tog dette billed. Så sådan her ser jeg altså ud, 38+1.

mandag den 26. juli 2010

Redebygningen fortsætter

Jeg har brugt et par timer i køkkenet i dag, for at få fyldt fryseren inden spiren kommer og det her er hvad der kommet ud af det:
5 lasagner...


og banankage med chokoladestykker... Som det kan ses har jeg prøve smagt kagen lidt og den er helt klart godkendt.

Må også lige vise denne bordskåner frem. Silas har lavet den i den vuggeren som julegave til manden og mig. Jeg bliver bare så glad og stolt hver gang jeg bruger. Silas forstår ikke at det er noget han har lavet til os endnu, men den siger meget om hvor fantastisk heldig vi har været med vuggestuen :-D

Grydelapper, samt rangle og bold til spiren

Det kan godt være at jeg ikke kan finde ud af at farve en sofa, men jeg er gået i gang med at lære at hækle og det går noget bedre, hvis jeg selv skal sige det :-D
Mit allerførste projekt var grydelapper. Meget enkelt og vi mangler dem faktisk altid, da jeg er ekspert i at brænde dem af på kogepladen.
De er hæklet efter denne opskrift og i to tråde havblik.

Næste projekt en rangle og en bold til spiren. Efter denne opskrift og i muskat soft købt på udsalg hos tanterne.

Forresten er det dette tæppe som har inspireret mig til at lære at hækle. Det er så flot og jeg drømmer om at sidde på fin ny sofa (der altså ikke er orange og gerne kun har én farve...) med tæppet over mig, mens jeg ammer.

søndag den 25. juli 2010

Verdens grimmeste sofa...

...står uden tvivl herhjemme
Jeg har forsøgt at affarve en del af betrækket. Det er den del som nu er orange, men som det ses på billedet er farven stadig meget ujævn. Derfor tvivler jeg på at farven bliver jævn hvis jeg farver igen. Så sofaen blevet samlet, så vi i det mindste har en brugbar sofa indtil vi finder en mere permanent løsning. Jeg gider ærlig talt ikke bruge flere penge på farve og affarver når jeg ikke tror på at det bliver pænt i sidste ende.
Men intet er jo så skidt at det ikke er godt for noget og Silas elsker den nye sofa. Rano (orange) er for tiden hans yndlingsfarve, så han blev meget begejstret da han så betrækket.
Min personlige begejstring kan dog være på et meget lille sted, så jeg kan godt afsløre at mit primære ønske til min fødselsdag i september og til jul bliver penge til en ny sofa ;-)

lørdag den 24. juli 2010

Så er der elefanter til den lille spire også. Den lysegrønne farve er lidt underlig på billedet... Den er noget pænere i virkeligheden...

Ang. sofa-katastrofen er jeg i gang med at overveje mine forskellige muligheder. Indtil videre står valgene mellem:
1. Prøve at farve den i en mørkere farve, dvs. enten mørkebrun eller sort
2. Prøve at affarve den og derefter farve igen
3. Købe et stort stykke stof og dække sofaen ;-)
Hælder mest til mulighed nummer 2, men dylon affarver kræver ifølge vejledningen at man vasker stoffet ved 95 grader og betrækket kan kun tåle 60 grader. Har dog snakket med en som har affarvet stof ved 60 grader med et ok resultat, så selvom det nok er den dyreste løsning tror jeg det ender med den :-D

fredag den 23. juli 2010

Lort, lort, lort

Dette er resultatet af farvningen af sofabetrækket:



Jep, det er totalt mislykkedes...

weeeee jeg vandt....


Jeg plejer at gå og brokke mig over at jeg aldrig vinder noget, men det er slut nu :-D Jeg har nemlig vundet en broderibog hos Muttermåløv. Det er første gang jeg har vundet noget i en give away, måske skulle jeg selv begynde at tænke i en give away....

Projekt rød sofa

Sådan har vores sofa set ud de sidste par år:
Men om nogle timer har betrækket denne farve:


Jeg er alene hjemme denne weekend, så det er den perfekte anledning til at farve sofa :-) Det endelig resultat, må I dog vente med til søndag når manden er kommet hjem igen og har samlet sofaen ;-)

mandag den 19. juli 2010

DIY: Organizer til puslepladsen

Vi har et meget lille badeværelse, hvor der også skal være plads til puslepladsen. Snart, forhåbentlig meget snart, skal der jo også være plads til at skifte spiren. Da vi bor i lejet lejlighed har hverken manden eller jeg lyst til at bore huller i fliserne, så i stedet har jeg syet hvad jeg selv, i mangel på bedre betegnelse, kalder en organizer til puslepladsen. Det er så samtidig blevet til min første DIY. Jeg håber min vejledning giver mening. Det er første gang jeg prøver at skrive en vejledning og det var meget sværere end jeg havde regnet med ;-)

Den øverste lommerække er opdelt i tre. To, der er 10 cm brede og en der er 15 cm. Jeg bruger den ene af de små til neglesaks og kam og den anden til zink-salven. Den store passer perfekt til pixi-bøger.
Den nederste lommerække er opdelt i to lige store lommer. I Silas' er der creme i den ene og skiftetøj i den anden. Jeg har syet en til spiren også, der regner jeg med at de to nederste begge skal bruges til skiftetøj.

Du skal bruge:
- 2 x ca. 0,5 m stof. Jeg har brugt halvpanama og bomuldsstof. Det er en god idé hvis i hvert fald den ene side er i noget rimeligt kraftigt stof.
- Et stykke rimelig stiv vlieseline
- Lidt skråbånd eller andet bånd

Den kan jo selvfølgelig syes i præcis de mål man har lyst til. Min er 35 x 45 cm. Mønsteret ser sådan her ud:
Klip én for- og bagside af alle mønsterdele (husk sømmerum), samt et stykke vlieseline i fuld størrelse.

Læg lommernes foer og forside sammen ret mod ret. Sy den nederste lomme sammen foroven. Sy den øverste lomme sammen både for oven og for neden. Vend og pres. Sy en stikning for oven på den nederste lomme. På den øverste lomme skal der også kun syes en stikning foroven.

Læg lommerne på forstykket.
Sy en stikning ned i midten af af den nederste lomme, så der dannes to lommer.
Sy en stikning langs den nederste kant af den øverste lomme, samt to stikningerne så der kommer tre lommer. På min har jeg lavet en lomme på 15 cm og to på 10 cm.

Stryg vlieseline på bagsiden af bagstykket.

Klip to stykker skråbånd på ca. 15 cm og sy dem sammen med en stikning langs kanten. Fold til en løkke (se billed) og pres.

Afmærk midten af den øverste kant på forstykket. Marker 7 cm fra midten på hver side. Læg stropperne på så de går 4,5 cm ind over stoffet.

Læg forstykke og bagstykke sammen ret mod ret og sy sammen bortset fra et hul foroven mellem stropperne.

Klip sømmerummet ned hele vejen rundt, bortset fra for oven ved vendehullet.
Vend om og pres. Sy en stikning hele vejen rundt et par mm fra kanten.

Det færdige resultat, klar til at blive hængt op :-) Forresten er krogene, på billed 1, som den er hængt op med, sådan nogle klister-nogen. Dvs. ingen skruer. Super smart. De er købt i bilka, men kan sikkert fås mange steder ;-)
Dette er samtidig mit andet bidrag til boys month :-)


lørdag den 17. juli 2010

En højt skattet terrorist...

Jep, sådan en har vi herhjemme. En som giver mig flere grå hår end Silas, ja faktisk er han selv grå. Her kan forbryderen ses:



Navnet er Castro, men som alle andre forbrydere er han kendt under flere navne; Castro-Korthale (forkortet CK), Pelle-halvt-hale-løs, Ørken-terroristen - ja jeg kunne blive ved.
Som nogen af navnene antyder mangler han lidt af sin hale (ca. den yderste 1/3). Dette er dog på ingen måde kattens egen skyld. Det er derimod min, da jeg af bitter erfaring har lært at man skal kigge efter kattehaler inden man lukker en dør, ellers skal man betale meget dyrt ved en dyrlæge for at få amputeret den del af halen som døren næsten allerede har amputeret :-( Ørken-terroristen, ja det kalder vi ham fordi han engang åd en kaktus. Generelt æder han faktisk alle planter, ganske ukritisk. Specielt klog er han altså ikke.
I dag var da heller ingen undtagelse. I går aftes havde vi hentet nogen ting hjemme hos min svigerfar til den lille spire, som han har opbevaret for os. Bl.a. en lift og en lækker ammepude med speltskaller, som jeg har lige har købt (godt nok brugt, men alligevel). Så hertil morges står der altså en lift med en ammepude i på gulvet i vores stue. Vi sidder ved spisebordet og spiser morgenmad, Castro går rundt og piver for at få opmærksomhed, hvilket han faktisk altid gør når vi spiser. Endnu en af hans mange kvaliteter ;-) På et tidspunkt går katten op i liften og stiller sig på ammepuden, hvorefter han så beslutter sig for at tisse en meget ildelugtende og forholdsvis stor pøl udover både ammepude og lift. For helvede jeg var gal. Jeg skyndte mig at hælde speltskallerne ud af betrækket, samt tørre det værste tis op af liften og hælde kartoffelmel på pletten. Nu er betrækket smidt til vask og jeg krydser alle fingre for at hverken lift eller ammepude ender med at lugte af kattepis.
Hvorfor hulan han gjorde det ved jeg ikke, normalt tisser han kun i kattebakken. At han godt kan finde på en gang i mellem at skide i vores seng er en helt anden sag ;-) Men tisse det er kun på kattebakken han gør det. Mandens teori er at speltskallerne må føles lidt ligesom kattegrus og som sagt så er han ikke den klogeste, så det skal nok passe at han troede han stod oveni kattegrus. Forresten insisterede han senere, efter at lift og det hele var blevet fjernet, på at skrabe på gulvet i et forsøg på at dække den ikke-eksisterende tissetår til med ikke-eksisterende kattegrus.
Men som overskriften antyder så er han faktisk højt skattet, selvom det nogen dage er svært at huske præcis hvorfor...

torsdag den 15. juli 2010

Blomstret clutch

Et lille projekt til mig selv. Den er allerede blevet brugt rigtig meget. Den har den perfekte størrelse - til kreditkort, telefon, ipod nano, nøgler og en læbepomade ;-)
Stoffet er en gammel skjorte af min mors jeg har slagtet, som foer har jeg bare brugt lagenlærred. Rammen er købt ved stof & stil.
Jeg har fulgt denne vejledning. Det er rimeligt nemt, dog drillede det mig lidt at få åbningen den helt rigtige størrelse, så den kunne godt være pænere ved hængslerne, men i forhold til at det er første forsøg, så er jeg ganske tilfreds...




onsdag den 14. juli 2010

Badekåbe til Silas

Så kan jeg endelig fremvise badekåben jeg har syet til Silas og bidrage til Boys Month. Mønsteret er fra Elsebeth Gynthers "Børnetøj du selv kan sy 0-4 år", dog lettere modificeret.
Den oprindelig model ser sådan her ud og er syet i faststof med foer:




Jeg har droppet noget af retrolooket og syet den i et lag isoli:



På lommen har jeg applikeret en fisk af en rest Alexander Henry stof jeg havde liggende. Fisken er fundet her.


Sømmerummet i hætten har jeg klippet ned til ca. 0,5 cm og derefter afsluttet med kantbånd.


Sidst, men slet ikke mindst, actionpics, taget hertil morges af en glad dreng med morgenhår. Den er lidt stor, men så kan den også bruges til efteråret/vinteren. Halsudskæringen er også blevet lidt stor, men Silas har forholdsvis stort hoved og vi har ofte skrigeri herhjemme når noget skal trækkes nedover hovedet, men ikke med badekåben. Generelt elsker han faktisk at have den på :-D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...