mandag den 19. juli 2010

DIY: Organizer til puslepladsen

Vi har et meget lille badeværelse, hvor der også skal være plads til puslepladsen. Snart, forhåbentlig meget snart, skal der jo også være plads til at skifte spiren. Da vi bor i lejet lejlighed har hverken manden eller jeg lyst til at bore huller i fliserne, så i stedet har jeg syet hvad jeg selv, i mangel på bedre betegnelse, kalder en organizer til puslepladsen. Det er så samtidig blevet til min første DIY. Jeg håber min vejledning giver mening. Det er første gang jeg prøver at skrive en vejledning og det var meget sværere end jeg havde regnet med ;-)

Den øverste lommerække er opdelt i tre. To, der er 10 cm brede og en der er 15 cm. Jeg bruger den ene af de små til neglesaks og kam og den anden til zink-salven. Den store passer perfekt til pixi-bøger.
Den nederste lommerække er opdelt i to lige store lommer. I Silas' er der creme i den ene og skiftetøj i den anden. Jeg har syet en til spiren også, der regner jeg med at de to nederste begge skal bruges til skiftetøj.

Du skal bruge:
- 2 x ca. 0,5 m stof. Jeg har brugt halvpanama og bomuldsstof. Det er en god idé hvis i hvert fald den ene side er i noget rimeligt kraftigt stof.
- Et stykke rimelig stiv vlieseline
- Lidt skråbånd eller andet bånd

Den kan jo selvfølgelig syes i præcis de mål man har lyst til. Min er 35 x 45 cm. Mønsteret ser sådan her ud:
Klip én for- og bagside af alle mønsterdele (husk sømmerum), samt et stykke vlieseline i fuld størrelse.

Læg lommernes foer og forside sammen ret mod ret. Sy den nederste lomme sammen foroven. Sy den øverste lomme sammen både for oven og for neden. Vend og pres. Sy en stikning for oven på den nederste lomme. På den øverste lomme skal der også kun syes en stikning foroven.

Læg lommerne på forstykket.
Sy en stikning ned i midten af af den nederste lomme, så der dannes to lommer.
Sy en stikning langs den nederste kant af den øverste lomme, samt to stikningerne så der kommer tre lommer. På min har jeg lavet en lomme på 15 cm og to på 10 cm.

Stryg vlieseline på bagsiden af bagstykket.

Klip to stykker skråbånd på ca. 15 cm og sy dem sammen med en stikning langs kanten. Fold til en løkke (se billed) og pres.

Afmærk midten af den øverste kant på forstykket. Marker 7 cm fra midten på hver side. Læg stropperne på så de går 4,5 cm ind over stoffet.

Læg forstykke og bagstykke sammen ret mod ret og sy sammen bortset fra et hul foroven mellem stropperne.

Klip sømmerummet ned hele vejen rundt, bortset fra for oven ved vendehullet.
Vend om og pres. Sy en stikning hele vejen rundt et par mm fra kanten.

Det færdige resultat, klar til at blive hængt op :-) Forresten er krogene, på billed 1, som den er hængt op med, sådan nogle klister-nogen. Dvs. ingen skruer. Super smart. De er købt i bilka, men kan sikkert fås mange steder ;-)
Dette er samtidig mit andet bidrag til boys month :-)


3 kommentarer:

  1. Det var dog fantastisk smart, hvor er den sød :-)

    SvarSlet
  2. Hvor har du købt det søde stof?

    SvarSlet
  3. Hej :) Stoffet er købt ved stof 2000. Dette indlæg er dog ved at være noget gammelt, så jeg ved desværre ikke om de stadig fører det ;)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...